Läget?

Ok, läget, läget. Hur är nu läget? 
På måndag ringer neurokirurgen. Och jag tror att det innebär att jag får besked om det blir operation och isåfall vilken typ: diskbråcket i ländryggen eller stenosen i nacken.
Men det kan ju innebära att jag bara får besked om ett nytt besök på Art clinic, vad vet jag?
Men läget då? Hur har jag det? Ont. Mest i hälen, nr 2 ryggen. Nr 3 vaden. Ibland hela benet, men mindre ofta. Sällan fascikulationer. Nr 4 skinkan/(konstig form av ischias)? 
Ibland ont i vänster också. 
Gabapentinet hade mycket större effekt i början. Kanske bör höja dosen?
Påverkar immunförsvaret men jag får väl hålla mig frisk ändå...
 
Hur ont har jag i hälen?
På skalan: hum hum... pendlar mellan 2 till 7-8. Ryggen när den gör som ondast (om jag räknar bort knivhuggen): 5
 
Vad tänker jag? (frågade Peter idag). Jag tänker att Dr Anderberg kan vara nåt på spåren; mina nerver blir så retade av stenosen så de pallar inte minsta tryck. Därav att diskbråcket, som är litet men trycker mot nervrot vid S1, orsakar stora problem.  Hur reagerar de då på operation? I wonder...
2008-2009 hade jag kraftiga och långvariga nervsmärtor som ingen hittade någon orsak till. Jag gick på smärtkliniken och de försökte hitta lindring till mig men det var bara Tramadol som hjälpte, ytterst lite men ändå. Jag hade fascikulationer och nervsmärtor i ungefär ett år tror jag som ingen kunde förklara. Jag kom själv på att om jag undvek tryck mot benen (inte sitta med benen i kors, inte lägga upp fötterna på bordet osv) så uppstod inga smärtor. Sedan dess sitter jag aldrig med benen i kors... jag har undvikit allt tryck mot nerverna i benen sedan 2010. och allt var lugnt under solen... tills jag fick diskbråck 2012. Som trycker mot nervrot på höger sida. Och hela benet har ballat ur...
 
Tåstyrka höger: katastrofal
Tåstyrka vänster: ua
Domningar höger: från övre delen av skinkan och ner, hela vägen bak kraftigt domnat, lite mindre på framsidan av låret men hela underbenet kraftigt domnat, insidan av låret bara lite domnat, foten helt bortdomnad. 
Domningar vänster: nej
Fascikulationer: nästan inga alls, mycket sällsynta
Höger arm: somnar ofta när jag sover. Handen blir kall när jag sitter vid datorn eller läser bok (statiskt arbete?).
 
Vad är mitt största problem? Hälen. Denna häl som ingen förstår sig på.  Kan diskbråcket orsaka smärtorna i hälen? Det är väl den springande punkten. Dr Anderberg verkade inte veta. Då vet nog ingen. 
Han trodde inte att domningarna skulle försvinna av ländryggsop, och jag tror att domningarna och hälen hör ihop/har samma ursprung/orsak. Så kanske är ländryggsop helt meningslös? Men kan vara värt att testa?? Eller?
HUR SKA JAG KUNNA VETA? 
Det kan jag inte.
Ingen kan.
Fan.
 
Doktorn ringer på måndag.